Voor veel mensen is de wereld een gegeven. Het is een vaste statische omgeving: klaar. Maar wat als je je blik verbreedt en ziet wat er kan zijn; een wereld die onvoltooid is.

Zie je het leven als iets wat je creëert? Of zie je het leven als iets dat je overkomt? Kijk je naar een wereld vol onoplosbare problemen of zie je een wereld vol mogelijkheden en kansen? Sta je op, spreek je je uit waar je voor bent?

We willen je niet alleen helpen bij het overdenken van deze vragen; we willen met je meegaan terwijl je de antwoorden en oplossingen ontdekt, ontwerpt en ontwikkelt.

Wij zien de wereld als onvoltooid. Een wereld die jou en mij nodig heeft. Niet om te laten horen waar we tegen zijn, maar om te laten zien waar we voor zijn. En te beginnen met het creëren van dingen die dat belichamen.

 

Wij zijn een groep adviseurs, facilitators en coaches die ervaring bij elkaar brengen vanuit innovatie, strategie, design, theologie en sociaal ondernemerschap. Wij geloven in jouw missie en we zijn  er om je te helpen verandering te brengen en impact te hebben in jouw omgeving. 

Het verhaal van SEED startte in 2015 in Sydney, Australie. Een groep mensen onder leiding van John Beckett, deelde het verlangen om vanuit hun verschillende ervaringen en achtergronden mensen te helpen een verschil te maken in de maatschappij en hun directe omgeving. Ze zagen mensen en organisaties met goede ideeen en inspirende dromen die niet verder kwamen. Door te ondernemen, ontdekken, testen en verbeteren hebben we een aanpak ontwikkeld genaamd Redemptive Desing die mensen helpt ideeen en dromen te realiseren en zo een positieve verandering te brengen in hun omgeving en de maatschappij.

In 2018 werd Erik Jan Houmes deel van het SEED team in Australie. Toen hij in 2020 met zijn gezin terugverhuisde naar Nederland ontstond de droom om het werk en netwerk van  SEED ook hier in Nederland en Europa op te zetten. Sinds november 2020 is SEED Nederland een feit. Met de steun en ervaring van lokale partners en het team in Australia helpen we mensen hier in Nederland een sociale impact en verandering te maken.

Onze onderscheidende benadering van Redemptive Design komt voort uit het christelijke verhaal van naastenliefde en zorg voor deze wereld. Het Redemptive Design-raamwerk en werkmethoden zijn speciaal  ontwikkeld om je te helpen innovatieve diensten, producten, strategieën en organisaties te creëren die een positieve impact hebben op deze wereld. We hebben er voor gekozen de naam Redemptive Design ook hier in Nederland te gebruiken. We begrijpen dat het ontdekken, ontwerpen en ontwikkelen van een idee naar realiteit sterk beinvloed wordt door de lokale cultuur en maatschappij. Daarom is de volledige aanpak op maat gemaakt voor de Nederlandse context.

We zijn geïnspireerd door de verhalen en mogelijkheden die we horen en zien. We geloven in jouw droom en idee en we helpen je graag deze te realiseren om zo positieve impact te hebben in deze maatschappij.