Seed Logo

Redemptive Design is een aanpak en een set  tools die mensen helpt ideeën te realiseren die  de wereld Gods verhaal vertellen en laten zien dat je gemaakt bent om impact te hebben op je omgeving.

Onze onderscheidende benadering van Redemptive Design  komt voort uit het christelijke verhaal van naastenliefde en zorg voor deze wereld. Het Redemptive  Design-raamwerk en de toolkit zijn speciaal  ontwikkeld om je te helpen innovatieve diensten,  producten, strategieën en organisaties te creëren  die een positieve impact hebben op deze wereld.

Redemptive: Met ‘Redemptive’ bedoelen we dat je iets creëert vanuit Gods verhaal voor deze wereld, dat teruggeeft aan de samenleving en een sociale impact heeft die specifiek bij jou past.

Design: Met ‘Design’ bedoelen we ontwerp. Onze aanpak is een systematische, iteratieve manier van het ontwerpen van oplossingen voor jouw idee of organisatie.

Verhalen van verandering en impact

Thread Harvest

Davyn De Bruyn, Managing Director van Thread Harvest, vertelt ons hoe het SEED Incubator programma de richting van zijn bedrijf veranderde door het stellen van een aantal eerlijke vragen. Bekijk dit verhaal hier.

The Eve Project

Lisa en Helen zagen de behoefte voor een plaats waar vrouwen die slachtoffer zijn van misbruik, te helpen om te genezen, zinvol werk te vinden en aan de reis van volledig herstel te beginnen. Luister naar hun inspirerende verhaal.

Matt Elkan Architect

Matt heeft 10 jaar nagedacht over een idee om milieuvriendelijke, mooi ontworpen huizen beschikbaar te maken voor een breder publiek. Het Incubator programma hielp Matt een oplossing te ontwerpen die de bouwsector kan veranderen.

Onze aanpak

Redemptive Design is onder andere opgebouwd  uit elementen en modellen uit Design Thinking, Business Modeling en Asset Based Community Development. Redemptive Design helpt theoretische overtuigingen en ideeën om te  zetten in tastbare initiatieven.

De aanpak is opgebouw uit 3 fasen: Ontdek, Ontwerp en Ontwikkel. Iedere fase helpt je stapsgewijs verder om van een idee tot een heldere strategie te komen.

 

Hulpmiddelen

De Redemptive Design aanpak heeft een uitgebreide set van hulpmiddelen die het gehele proces ondersteunen. Ze helpen het proces van ontdekken, ontwerpen en ontwikkelen vast te leggen. Deze hulpmiddelen versterken zowel creativiteit en verbeeldingskracht en helpen ideeën te verfijnen en scheppen duidelijkheid Enkele van de belangrijkste hulpmiddelen worden hieronder geïntroduceerd. 

Identiteit Canvas

De eerste pijler van Redemptive Design is een duidelijk doel: begrijpen wie ik ben / wij zijn. Wat is mijn / onze Identiteit. We ontdekken dit door ons fundamentele verhaal te begrijpen.

Verander Theorie

De tweede pijler van Redemptive Design is context – het begrijpen van de verandering die we willen creëren. Deze tool helpt je diep in je context te duiken en de onderscheidende rol te ontdekken en formuleren die je moet spelen in Verander Theorie.

 

Organisatie Model Canvas

Elke significante verandering vereist een structuur om deze voort te zetten – een bedrijf, organisatie of gemeenschap. Deze tool helpt je bij het ontwikkelen van je model en om te zien of het de verandering ondersteunt en de impact heeft die je wilt zien.

Strategie Canvas

Ideeën veranderen de wereld niet. Ideeën die we in iets tastbaars omzetten, doen dit wel. Deze tool stelt je in staat om het ontwerpproces te vertalen in duidelijke vervolgstappen die helpen om tot realisatie te komen.

Start

Onze  coaches en consultants werken samen met individuen en organisaties in verschillende landen en contexten bij het ontwerpen van innovatieve oplossingen voor tastbare maatschappelijke problemen.

We zijn toegewijd om je te helpen jouw missie te bereiken en de verandering die jij in de samenleving brengt te maximaliseren.