June 19, 2024
Momentum Labs: Verbeelding brengt je overal
By Erik Houmes

Dit is een foto van onze oudste zoon Tom, toen een jaar of 3 oud. Tom was, en is, gek op reizen en ontdekken. Als je dan een middag thuis bent omdat je kleine broertjes liggen te slapen, dan is er soms weinig avontuur. Een grote doos, een loopauto, knip en plak werk en ….VERBEELDING brachten hem die middag op plaatsen waar hij nooit was geweest.

Het was Albert Einstein die zei: “Logica brengt je van A naar B. Verbeelding brengt je overal”. Bijzondere woorden van iemand die we kennen als een van de meeste invloedrijke wetenschappers van de 20e eeuw.

In een interview uit 1929 gaat hij zelfs nog een stap verder en zegt: “Ik geloof in intuïties en ingevingen. Ik heb soms het gevoel dat ik gelijk heb. Verbeelding is belangrijker dan kennis. Kennis is beperkt. Verbeelding omringt de wereld.”

Onze maatschappij is en wordt steeds meer gedreven door feiten en cijfers (en dat is in sommige gevallen ook goed!). De afgelopen 120 jaar hebben we met elkaar een ongekende kennis ontwikkeling doorgemaakt. In al deze kennis en informatie kan je soms je eigen intuïtie en de ruimte voor verbeelding kwijtraken. Verbeelding voor wat voor verschil je kan maken met je onderneming. Verbeelding voor de impact die jouw idee kan hebben.

Als SEED geloven we dat verbeelding niet alleen denkkracht is maar ook een door God geïnspireerd proces dat je uitnodigt om in Zijn verhaal voor deze wereld te stappen. De schrijver C.S. Lewis geeft in zijn boek ‘The Great Divorce’ op zijn zo kenmerkende manier van verhalen vertellen, woorden en inzicht aan verbeelding in Gods Verhaal. Hij omschrijft de plaats en rol van verbeelding als ‘..,casting brightness into the shadowlands of our world.’ Vrij vertaald, zegt hij dat we verbeelding nodig hebben om licht te laten schijnen op de schaduwplekken van deze wereld.

In ons Momentum Labs programma beginnen we bij die vraag: “Wat is de toekomst die jij je verbeeldt? Wat voor verandering wil je zien door jouw onderneming of idee?” Hiermee willen we je uitdagen om te beginnen met een verhaal van verbeelding en verandering in plaats van te beginnen met het probleem. Het doel van een probleemgerichte benadering van ontwerpen is product-markt fit. Wij geloven dat product-markt fit belangrijk is, maar secundair. Het uiteindelijk doel van wat je inbrengt in Momentum Labs is om verandering en impact te brengen in jouw context en omgeving.

Wat is de toekomst die jij je verbeeldt?

Meer weten over Momentum Labs, kijk dan op https://lnkd.in/eJHnkBnS

h

Erik Houmes

you may also like

0 Comments